30. elokuuta 2011

Hälsningar från Stockholm! Ja vähä Helsingistäkin..

Käytiin viime viikonloppuna Tukholmassa. Matkaa oli suunniteltu tovi ja kyseessä oli A-luokan matka; ohjelmassa oli shoppailua, vain shoppailua! Ei käyty ees kattomassa olisko Kalle ollu kotona :)

Laiva oli satamassa vähän ennen kymmentä lauantaina. Me hypättiin ekaan laivabussiin, jolla päästiin suoraan Centralstationille. Pari hyvin suunnattua käännöstä ja me oltiin Kungsgatanilla. Siellä on parikin askartelukauppaa, joista ensin käytiin Kreatimassa:

Kreatima, Kungsgatan 58
Kreatima myy enimmäkseen taiteilijatavaroita; monenlaisia värejä, kankaita, maaleja ja tapetteja, mutta heillä on myös hyvä valikoima erilaisia tusseja sekä jonkun verran papereita ja koristeita.

Seuraavaksi suunnistettiin monille suomalaisille tuttuun Panduroon. Eikä petytty! Liike näytti kadulta käsin paljon pienemmältä mitä se todellisuudessa on. Sisällä kuului hyllyjen välistä sieltä täältä suomeakin, terkkuja vain kaikille paikalla olleille! 

Panduro Hobby, Kungsgatan 34
Valikoima oli vakuuttava, joskin kotimatkalla paksusta katalogista löytyi vielä läjittäin tuotteita, jotka olis voinu tarttua liikkestä mukkaan..

Panduron jälkeen tehtiin mutkat sekä Granitiin että Lagerhausiin, joista edellisestä olis löytyny pakettiautollinen kaikenlaisia säilytysjutskia, mutta auton puuttuessa ne jäi vielä sinne.

Pienen kaffipaussin sekä Åhlénsin harharetken jälkeen ajettiin metrolla Södermalmille, jossa on pari askarteluliikettä. Ensin käytiin Scrapparazzissa, Torkel Knutssonsgatan 31. Kävi niin hauskasti, että kun omistaja kuuli meidän puhuvan suomea, hän antoi meille suomenkielisen seinäkalenteripohjan, joita hän oli vahingossa tilannut. Tackar!

Viimeisenä, mutta ei suinkaan vähäisimpänä, kohteena oli Skapa Hobby. Me porhallettiin niin innokkaina sisälle, ettei huomattu edes näyteikkunoiden isoja mainoksia:

Skapa Hobby, Hornsgatan 29 D
Liikkeessä oli just parin päivän 40 % alennukset kaikista tuotteista. Me kiitettiin ja "säästettiin" monta kruunua!

Päivän yhteissaldo näytti kuta kuinkin tältä: 

Sunnuntaina Katajanokan terminaalista matka jatkui Rautatieaseman kautta Suvilahden Kattilahallille ja Intohimona Askartelu -tapahtumaan. Lauantai painoi vähän jalkaa, mutta se jotenki unohtu kun päästiin sisälle? Eikä tyhjin käsin tarvinu lähtä täältäkään :)

Kaikkien uusien ihanuuksien keskellä tuntuu kuin olis joulu, muutama päivä mennee että sisäistää mitä kaikkia tulikaan hankittua. Oikiaa joulua odotellessa...


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!