31. elokuuta 2013

Toinen mojo

Saamani plunssa onki sen verta sitkeää laatua, että olen viettänyt jälleen viikon neljän seinän sisällä. Koska en voi virkatakaan 24/7 (oh but why?), tein aikani kuluksi hyvällä hetkellä kortin. Ideoita kortille oli tasan nolla, joten hain siihen vauhtia mojon haasteesta. Aika nopeasti se löysikin muotonsa ja yhtä nopeasti sillen löytyi käyttöä. Kaks kärpästä viijellä iskulla!

 

Valitsin siis neliökortin, jostakin syystä pyöreiden korttien teko tuntuu ylitsepääsemättömän vaikialta? Jälkeenpäin huomasin, että alanurkan "helmet" meni aivan miten sattuu van sen voi varmaan laittaa kuumeen piikkiin :)

Mukavaa viikonloppua!



28. elokuuta 2013

Ystävyyskorut

Kävin viikonloppuna Ystävien kanssa Tukholmassa. Kyseessä oli juhlaristeily, sillä täytimme kaikki tänä vuonna pyöreitä vuosia. Juhlan kunniaksi tein meille kaikille korut, jokaiselle vähän erilaisen.




 
Kun olemme kaikki paikalla yhtä aikaa, ne muodostavat syntymävuotemme:


Ystävät ovat elämän suola!



25. elokuuta 2013

Lisää laukkuja!

 
Kuva on yheksän vuotiaan syntymäpäiväkortista. Kuinka nuorelle neitin alulle sitä voikaan jo kertoa, että naisella ei ole koskaan liikaa laukkuja (ja kenkiä)? No saajan huokauksesta päätellen tämä taidetaan jo tietää, on siellä nimittäin sankarin äidilläki niitä muutama ;)
Vähän heikosti näkyy, mutta laitoin laukkujen kukkakoristeisiin kimalleliimaa ja glossyä. Mukavasti ne livenä nousi kortista esiin.


22. elokuuta 2013

Tyttöjen korupaja

Vielä yksi postaus liittyen siskontytön taannoisiin synttäreihin. (Tämä on viimeinen, lupaan.)

Siskontyttö oli äitinsä kanssa miettinyt ohjelmaa syntympäiväjuhlilleen ja toiveissa oli jonkinlaista askartelua. Tehtiin siskontytön kanssa kesälomalla mummolassa rannekoruja puuhelmistä, ja tyttö päätyi samaan ratkaisuun juhlienkin osalta. Koska sisareni ei ole innokas askartelija ja minulla on jonkin verran kokemusta korujen teosta, otin tämän ohjelmanumeron järjestettäväkseni.

Kutsuilla oli kymmenen 6-8 -vuotiasta tyttöä, joten vauhtia riitti! Ehdin ottaa ensimmäisen kuvankin vasta aivan loppupuolella, sillä kaikki aika meni umpinaisten puuhelmien avaamiseen (joskus maalausvaiheessa maalia menee reikiinkin) sekä solmujen tekemiseen ja liimaamiseen. 

Vielä viimeiset helmet, menossa mukana myös siskoni.

Olin valinnut mahdollisimman värikkäitä helmisekoituksia, jotta kaikki löytäisivät omat värinsä. Tosi kauniita ja värikkäitä koruja tytöt tekivätkin! Harmittaa, etten ehtinyt kuvata saati tutkiskella kaikkia, sillä seuraavassa hetkessä tyttölauma kirmasikin jo pihalla..

Väriloistoa!
 
 
 

18. elokuuta 2013

Sairausloma + yleisurheilun MM-kisat

Kun käsillä on Molla Millsin ihana kirja Virkkuri, televisiosta tulee tuntitolkulla yleisurheilun MM-kisoja ja on flunssassa sairaana kotona, niin lopputulos voi olla jotakin tämmöistä:



Virkkasin siis modeemin johdon piiloon ja aika hauska tästä tulikin! Jännäsin koko ajan riittääkö lanka, riittääkö lanka (samalla kun jännäsin riittääkö jonkun urheilijan aika jatkoon, hyppääkö joku pidemmälle kuin toinen tai kuinka pitkälle moukari voi lentää) ja se riitti!

Olen virkannut flunssan aikana myös 1,5 tiskirättiä ja yhden pienen korin/rasian. Sekä flunssa että kisat alkavat olla loppusuoralla, lankaa saisi silti olla enemmän..



17. elokuuta 2013

Pitkästä aikaa Mojo

 
Innostuin pitkästä aikaa ja Mojohan siitä syntyi ja vielä kohtuu kivuttomasti, joten ihan sitä taas oottaa maanantaita ja uutta mallia? Se on vissiin syksy kun taas tuntuu kivalta puuhastella näitäki hommia.

Paperit taitaa kaikki olla My Minds Eyen ja niin on tekstitarrakin.



14. elokuuta 2013

Ovikyltti vol 2.0

Enhän toki mennyt siskontytön synttärelle pelkän kortin kanssa. Helkyn esimerkin innoittamana uskaltauduin kokeilemaan ovikyltin tekoa minäkin. Löysin yhden mallin, jota vähän muokkaamalla pääsin itseäni tyydyttävään ratkaisuun. Kyltin pohjana on pahvilaatikosta leikattu pala, jonka reunat teippasin washi-teipillä. Lopputulema näyttää tältä:

"Etupuoli" 


"Takapuoli"
 
 

12. elokuuta 2013

Perhosonnittelut!

Sisarentyttö täytti vuosia, nyt niitä on plakkarissa jo kahdeksan! Kortin kanssa meinasi tulla "vähän" kiire, kun ensimmäinen kortti ei näyttänytkään livenä siltä miltä olin sen ajatellut näyttävän.. Mutta jos viime tinkoja ei olisi, ei mitään tulisi tehtyä?
 

 
Paperit: My Minds Eye/Miss Caroline, American Crafts/Dear Lizzy Neapolitan
Perhonen: My Minds Eye/Miss Caroline
 
 

8. elokuuta 2013

Teippitalo

Kesälomareissulla satuin törmäämään jo aiemmin Marikin esittelemään kauppaan 
Tigeriin ja sieltä sattu silmään sama mökki, jonka Marikki päällysti jo keväällä. Mukkaanhan se talotyypillä lähti luonnollisesti...tai niitä on kyllä kotona kaks, mutta toinen oottaa päällystään vielä. Yks ilta pyörittelin washiteippejä ja siinä samalla sattu talo tietenki silmään. Eikä muuta ku teippaamaan! Tosin inspistä olin jo aiemmin hommaan saanu kyllä täältä. Erona luonnollisesti jälki, mutta aika hauska tästäki tuli. Ikkunoita eikä ovia tässä mökissä ei ole, ainakaan vielä. Väriä senki edestä. Taas on yks säilytysrasia lisää, vieläkö niille kaikille ihanille keksis hyvän käytön;)


5. elokuuta 2013

Talo-ihanuus (taas)

Jos ei tästä ihanasta tyynystä talotyyppi saa inspistä kortin tekoon niin ei sitte mistään!!! Tämmönen kotiutu mulle tässä hetki sitten, kiitos hoksaavan ystävän. Tällä tyynyllä ei sitte nukutakkaan mitään kuolapäikkäreitä. Se on paraatipaikalla sohvan selällä ja siinä saa olla!
Jos mun a-huoneessa olis tilaa sohvalle, pääsis tämä sinne ehdottomasti. Jossain kohtaa syntynee korttikin tämän talorykelmän innoittamana. Niin ihana ja niin mun näkönen!!!! Kiitos vielä aivan älyttömästi A!!